Filosofie

Filosofie

Ecologie de soi – leven volgens je eigen waarden voor meer innerlijke rust

Mijn missie is mensen begeleiden op het pad van levensbalans, door te zoeken naar hun essentiële waarden.

Mijn doelstelling is dat elke individu een levensdoel kan definiëren (persoonlijk of professioneel) en autonoom wordt ten opzichte van zijn eigen keuzes.

Mezelf ontwikkelen door :


  • mijn limieten neutraliseren
  • mijn eigen waarden respecteren
  • mijn eigen emoties te respecteren
  • zin geven aan wat ik doe
  • vrije keuzes maken

in evenwicht met mijn omgeving en mezelf


Ik begeleid je bij het implementeren van acties die je waarden respecteren.

Wie ben ik?

Ik startte mijn professionele carrière in Human Resources en heb verschillende functies in gevarieerde organisatie gehad (Rekruting & Selecie Consultant, Opleiding en Ontwikkeling, HR-verantwoordelijke).


Na een belangrijke reflectie over mijn waarden en mijn ambities, besliste ik om mijn pad verder te zetten als HR Consultant en Coach op zelfstandige basis. Ik ben dus gestart met een professionele transitie en ik leg mij nu toe op het begeleiden van mensen of organisaties, op het niveau van hun carrière of persoonlijke effectiviteit. Ik kan hiervoor rekenen op mijn coachingsopleiding en mijn stevige ervaring in Human Resources. Bovendien, blijf ik mij regelmatig ontwikkelen door opleidingen te volgen, zodat ik jullie de beste begeleiding kan geven.


Tijdens mijn begeleiding/coaching maak ik gebruik van mijn energie en mijn optimisme. Mensen beschrijven mijn aanpak als: 'Geef mij een plaats om te staan en ik beweeg de Aarde' (Archimedes).


Op persoonlijk vlak, ben ik een sporter die van de natuur houdt. Je kan me dus regelmatig zien wandelen of lopen op wegen en paden in België. Ik heb ook een nauwe binding met actoren in Transitie en ik werk ook samen op een afvalvrij project in mijn gemeente.

Florence Haelterman Coach RH

Florence Haelterman

HR Consultant & Coach

ACTIVITEITEN

Activités

TALENT MANAGEMENT :

ASSESSMENT & DEVELOPMENT CENTERS 

Een Assessment Center bevat een aantal oefeningen met het oog op het evalueren van gedragscompetenties bij iemand in functie van een welbepaalde functie. Afhankelijk van de rol en het bedrijf zal het assessment verschillende selectietesten bevatten.

Een Development Center gebruikt dezelfde tools en technieken, maar zal eerder de ontwikkeling van het individu beoogen.

CARRIÈREMANAGEMENT (IN- & OUTPLACEMENT)

Carrièremanagement bevat een aantal activiteiten ondernomen door iemand om een professioneel parcours te volgen of te leiden binnen of buiten een bedrijf, zodat hij/zij zich kan ontplooien in zijn/haar werk rekening houdend met zijn vaardigheden, persoonlijkheid en waarden.

Carrièremanagement is aanwezig doorheen alle stadia van een loopbaancyclus.

CARRIÈRE TRANSITIE

Een carrièreswitch is kan voorkomen wanneer een grote verandering een stabiele en lineaire werkervaring ter sprake maakt. De verandering kan goed meevallen afhankelijk van de context waarin we evolueren en de resources die we denken te hebben.

Verandering kan ook onzekerheid en twijfels met zich meebrengen, waardoor we onszelf in vraag stellen en waarbij externe hulp nodig kan zijn.

COACHING

Coaching is een leerprocess door actie waarbij autonomie van het individu wordt beoogd ten opzicht van zijn problematiek. Door weerspiegeling wordt de coaché volledig acteur van zijn eigen ontwikkelingsprocess.

Ik gebruik hierbij de methode van Hedo-Caoching dat zich concentreert rond 3 gebieden:

  • Mijn gebied
  • Het relatiegebied
  • Het systeemgebied
OPLEIDING

Opleiding wordt georganiseerd in groepen van ongeveer 12 deelnemers en draait rond een welbepaald thema. Dit thema wordt op voorhand met de klant gedefinieerd, zodat de opleiding aan de noden van de groep beantwoordt.

De gebruikte methodologie is een mix tussen theorie en praktische oefeningen.

PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT:

STRESSMANAGEMENT

Druk maakt vandaag deel van ons dagelijks leven en we beheren deze elk op onze manier. Diegenen die er mee om kunnen en die de valkuilen van chronische stress vermijden hebben geleerd om om te gaan met hun stress, met hun ideëen te jongleren en hun energiebronnen te vinden.

DISC

DISC is een tool waarbij communicatie en gedrag centraal staan. Waneer men een beter begrip heeft van zijn DISC-profiel, is het gemakkelijker om reacties tov bepaalde situaties beter te begrijpen, bv. in geval van stress, crisis, teamwerk enz.

Het gaat om een tool die toelaat om gedrag aan te passen en betere keuzes te maken gedurende de carrière.

PERSOONLIJKE ORGANISATIE

Mentale overbelasting, drukke levens, dagelijks wanorde; hoe met dit omgaan? Een gedeelte van de oplossing staat in het terugnemen van contrôle op je eigen leven en je organisatie (familiaal, levensbalans privé/professioneel).

Zin om een grondige reflectie te starten en een aantal acties invoeren om je leven te vergemakkelijken?

AFVALVRIJ LEVEN

Klimaatmarsen, nood om dichter bij de natuur te staan en dichter bij echte waarden. Waarom niet proberen om dichter naar een afvalvrij leven te gaan?

Met een paar acties en denkrichtingen kunnen we een kleine actieplan opstellen om tot een beter afvalbeheer te gaan.

GETUIGENIS

Florence is a very energetic and people oriented person who stimulates creativity ! She gives thoughtful pieces of advices for person’s career move and genuinly supports the person’s well-being ! In addition to her excellent HR professional skills, she is eager to help people to bring out their best capability and find their balance and happiness in the society!

Krisztina K.

GETUIGENIS

Tu fais partie des rares professionnel.le.s qui ont une vraie posture de coach, ni dans le conseil, ni invasive, ni dans la prise de pouvoir. Une écoute juste et bienveillante. Encore une fois MERCI :-))

Florentine VT.

GETUIGENIS

Florence navigated me through a turbulent time in my professional life. Due to her experience and professionalism I succeeded in my career switch and have the tools to grab control of my career. Florence confronts you with yourself and covers all aspects in the future, past and present to make key decisions yourself. Her past job experience in corporate business is a huge asset which enables her to synchronize effectively in the thought process of clients that are active in this business. Having said that, she offers a breadth of perspectives from many industries to guide you through the pros and cons for your future endeavors.

Thank you Florence for your much appreciated help!

Joeri B.
thin